تاثیر اینترنت اشیا در گسترش تله مدیسین

اینترنت اشیا در پزشکی و درمان عدادی از فن آوری ها می توانند هزینه های کلی برای پیشگیری یا مدیریت بیماری های مزمن را کاهش دهند. این ها شامل دستگاه هایی هستند که به طور مداوم شاخص های سلامت، دستگاه هایی را که به صورت اتوماتیک درمان اعمال می کنند، یا دستگاه هایی که اطلاعات سلامتی در زمان واقعی را ردیابی می کنند، زمانی که یک بیمار خود را درمان می کند، نظارت می کند. از آنجا که آنها دسترسی به اینترنت با سرعت بالا و تلفن های هوشمند را افزایش داده اند، بسیاری از بیماران شروع به استفاده از برنامه های تلفن همراه برای مدیریت نیازهای بهداشتی مختلف کرده اند. این دستگاه ها و برنامه های تلفن همراه در حال حاضر به طور فزاینده ای استفاده می شود و به وسیله اینترنت پزشکی چیزهای کوچک (mIoT) تلفیقی از فناوری تله مدیسین و سلامت از راه دور است. فناوری در هر صنعتی همچون صنعت سلامت ، کسب وکار، مالی و سایر موارد دخیل است. صنعت سلامت از راه دور یکی از سریع ترین حوزه هایی است که توانسته خود را با فناوری های موجود و رو به گسترش همچون اینترنت اشیا وفق دهد و از این فناوری ها برای بهبود تشخیص و درمان بیماری های بدن استفاده نماید. زمانی که صحبت از اینترنت اشیا در حوزه سلامت می کنیم، مزایای متعددی همچون بهبود کارایی و کیفیت خدمات با توسعه آن در دستگاه های پزشکی را باید مدنظر قرار دهیم. در ادامه برخی از آمارهای موجود را با هم بررسی می کنیم. این آمارها نشان دهنده استفاده از اینترنت اشیا در حوزه سلامت و تاثیر کلی آن بر روی صنعت است:

نزدیک ۶۰ درصد از سازمان های مرتبط با حوزه سلامت، از دستگاه های اینترنت اشیا در مراکز خود استفاده می کنند.

۷۳ درصد از سازمان های سلامت، از اینترنت اشیا برای نگهداری و مانیتورینگ بهره می برند.

۸۷ درصد از سازمان های سلامت، قصد دارند تا سال ۲۰۱۹ از فناوری اینترنت اشیا استفاده کنند که این عدد بیشتر از ۸۵ درصد موجود در سایر صنایع است.

نزدیک۶۴ درصد از کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه سلامت برای مانیتور کردن بیماران است.

۸۹ درصد از  سازمان های سلامت  از شکاف امنیتی مرتبط با اینترنت اشیا رنج می برند.

اخیراً Telemedicine به روشی محبوب و فراگیر برای ارائه مراقبت‌های بهداشتی از راه دور تبدیل شده است. در این راستا روش‌های مختلفی وجود دارد که IoT تله مدیسین را تقویت می‌کند و به افراد مراقبت‌های درمانی با کیفیت ارائه می‌دهد که به‌طور بالقوه بهتر از بسیاری از روش‌های درمانی شخصی است.

mIoT یک قطعه حیاتی از تحول دیجیتال مراقبت های بهداشتی است، زیرا این امر باعث می شود که مدل های تجاری جدید ظهور کنند و تغییرات در فرایندهای کاری، بهبود بهره وری، انعطاف پذیری هزینه ها و تجارب مشتری افزایش یابد.

 

دسترسی پزشکان به داده‌ها از طریق دستگاه‌های پزشکی

یکی از موانع شناخته شده تله مدیسین این است که اگرچه پزشکان می‌توانند مشکلات پوستی مثل اگزما را روی پوست فرد را بررسی کنند یا متوجه شوند ولی نمی‌توانند به ضربان قلب کسی گوش دهند یا فشار خونشان را به آسانی از طریق سیستم‌های پزشکی تلفنی بسنجند. اگر پزشکان به صلاحیت بیماران برای اندازه‌گیری فشار خون یا ضربان قلب اعتماد کنند، ممکن است از بیماران بخواهند میزان ضربان قلبشان را اندازه‌گیری کنند و به آن‌ها اطلاع دهند.

در این راستا CyberMed می‌خواهد IoT و telemedicine را ترکیب کند تا بیماران از وسایل پزشکی ساخته شده شرکت استفاده کنند. افرادی که عینک‌های stethoscopes دیجیتال یا ایکومترهای پالس را خریداری می‌کنند از آن‌ها را در چکاپ تله مدیسین خود استفاده می‌کنند. بدین ترتیب داده‌های جمع‌آوری‌ شده برای ارزیابی به هنگام توسط پزشکان به ابر(cloud) منتقل می‌شود.

قابلیت اطمینان و کیفیت داده‌ها، دو چالش در ارتباط با IoT و telemedicine هستند که با یکدیگر ارتباط دارند. اگر شخصی یک دستگاه IoT را استفاده نکند - یا بدتر از آن، آن را نادرست استفاده کند - کیفیت داده بد یا گمراه کننده خواهد بود. CyberMed تلاش می‌کند به مسائل مربوط به پوشیدگی و کیفیت داده‌ها با اجازه دادن به پزشکان برای دریافت اطلاعات بدون نیاز به استفاده مداوم از ابزار رسیدگی کند.

قبل از اینکه تأسیسات بهداشتی بیمارستان تله مدیسین را برای بیماران ارائه دهد، ضروری است برنامه تله مدیسین را برای ارزیابی حرفه‌ای جهت خدمات پیشنهادی تعیین شود. سپس، این نهاد می‌تواند تصمیمات مهم کسب و کار را، از جمله تعیین حقوق برای پزشکانی که در تله مدیسین شرکت می‌کنند را مشخص نماید.

در حال حاضر Telemedicine قدم‌های ابتدایی را در بازار جهانی برداشته است. IoT کمک می‌کند تا این پیشرفت در مراقبت از بیماران سریعتر از همیشه انجام شود. به زودی، مردم گزینه‌های بیشتری برای درمان دریافت خواهند کرد به‌طوری‌که حتی نمی‌توانند خانه‌های خود را برای دریافت مراقبت‌های پزشکی ترک کنند. 

 

آرامش بیماران از طریق نظارت به هنگام

نظارت به هنگام، موضوع جدیدی نیست. در حال حاضر این روند کمک می‌کند تا پزشکان، امروزه تشخیصات خوبی داشته باشند. به‌عنوان‌مثال، یک پزشک ممکن است یک آریتمی قلبی را در اتاق معاینه تشخیص ندهد، اما ممکن است از بیمار بخواهد یک مانیتور Holter را برای یک دوره 24 ساعته یا طولانی‌تر برای تشخیص ناهنجاریهایی که در طول زمان رخ می‌دهد، بپوشد تا نوع دقیق بیماری مشخص گردد.

وضعیت فوق ممکن است در عصر IoT وجود داشته باشد، اما فناوری آن را به گونه‌ای ساخته است که مردم می‌توانند کنترل بیشتری بر سلامتی خود بخصوص در زمان‌های بین دو ویزیت خود داشته باشند. این امر باعث می‌شود در مواقع اورژانسی بیمار خونسردی خود را حفظ کند چراکه می‌داند از طریق پزشک وضعیت وی تحت کنترل است.

CliniCare گوشی پزشکی و دماسنج را برای استفاده در خانه به فروش می‌رساند. به نظر می‌رسد این تکنولوژی مشابه ابزارهایی است که CyberMed استفاده می‌کند، اما تفاوت این است که به برنامه‌ای متصل می‌شوند که تغییرات ضربان قلب، الگوهای تنفس و دمای بدن را اندازه‌گیری می‌کند.
علاوه بر این، CliniCare با Doctor On Demand همکاری می‌کند، به این معنی که کاربران در هنگام استفاده از ابزارهای IoT قادر به دسترسی به مراقبت‌های پزشکی خواهند بود. برنامه CliniCare به راحتی داده‌های خود را به یک ارائه دهنده خدمات دوربینی یا یک پزشک دیگر در صورت لزوم انتقال می‌دهد.

Telemedicine به‌طور چشمگیری دسترسی به مراقبت‌های پزشکی را تغییر داده است. صنعت تله مدیسین به پزشکان امکان می‌دهد در گستره‌ی زمانی و مکانی وسیع‌تری امکان خدمات‌رسانی به بیماران را داشته باشند.

 

همچنین بخوانید:

مروری بر تله پاتولوژی یا آسیب‌شناسی از راه دور

مروری بر مزایای تله ویزیت

آنچه درباره تاریخ تله مدیسین (پزشکی از راه دور) نمیدانستید

بالا