|
مشکلات موجود در سیستم ارائه خدمات سلامت چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی به دو دسته تقسیم می شود
|
انفورماتیک پزشکی را حوزه کاربردی فن آوری اطلاعات و ارتباطات در پزشکی میتوان تعریف کرد و به تولید و خدمات فن آوری اطلاعات در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی صنعت انفورماتیک پزشکی اطلاق میشود . جهت توسعه این صنعت در داخل کشور نیازمند برنامه ریزی بر اساس فرصتها و تهدیدهای سر راه و نقاط قوت وضعف خود هستیم .
|
همیشه یکی از مشکلاتی که بیماران و مراجعه کنندگان به بخش اورژانس داشتند این بود که باید زمان زیادی را در اتاق اورژانس هدر دهند! این موضوع نه تنها بیمار و مراجعه کننده را از لحاظ روحی خسته میکرد بلکه ممکن بود هزینه های درمانی را هم افزایش دهد. با استفاده از راهکارهای بی نظیری که اینترنت اشیا در این زمینه ارائه میدهد ما شاهد پیشرفت های تکنولوژی در این زمینه بوده ایم که چطور زمان انتظار در برخی از بیمارستان هایی که این تکنولوژی مورد آزمایش قرار گرفته بود تا حتی ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده بود!
|
پیادهسازی تحول دیجیتال در حوزهی سلامت از دو جنبهی درونسازمانی و میانسازمانی قابل بررسی است. در رویکرد اول فرایندهای درونسازمانی مورد بررسی قرار میگیرند و بررسی میشود که یک سازمان برای افزایش بهرهوری و رسیدن به ارزش نهایی (رضایت بیمار و تطابق با ساختار پرداخت ارزشمحور) چگونه میتواند از فناوریهای دیجیتال بهره برد.
|
بهداشت از راه دور و پزشکی از راه دور عباراتی هستند که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار می گیرند که انواع خدمات پزشکی ارائه شده از طریق رسانه های مختلف مانند ایمیل، تلفن ویا اینترنت را پوشش می دهند. در حالی که شکلی از مراقبت از سلامت از راه دور برای چندین دهه وجود داشته است، مرز جدید در ارتباط پزشک با بیمار و مراقبت های بهداشتی از طریق وب سایت ها و برنامه هایی است که خدمات بیشتری را نسبت به قبل ارائه می دهند. همانطور که شاهد توسعه خدمات آنلاین بیشتر هستیم، می بینیم که اصطلاحات بهداشت از راه دور و پزشکی از راه دور با عبارات جستجوی خاص تری مانند پزشک آنلاین، خدمات پزشکی آنلاین و مراقبت های بهداشتی آنلاین جایگزین می شوند. همانطور که تکنولوژی پیشرفت می کند، خدمات پزشکی آنلاین نیز پیشرفت می کند.
|
مفاهیم جدیدی همچون دورا پزشکی Tele-Healthو خدمات سلامت همراه M-Health که با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی تعریف می شود می تواند کاربردهای مختلفی مانند سیستمهای ذخیره اطلاعات بیمار، سیستمهای اطلاعات دارویی، سیستمهای پیگیری درمان، سیستمهای درمان از راه دور و سیستمهای پذیرش بیمار نمونه را در کشور ممکن کند.
|
تحول دیجیتال سلامت در سطح وسیع میکوشد تا با استفاده از ابزارهای دیجیتال، چگونگی تعامل و نقشهای بازیگران مختلف در نظام سلامت را به گونهای تغییر دهد که کارایی و بهرهوری سیستم، سطح رضایت بیماران و گروه درمانی و سطح سلامت عمومی افزایش یابد و میزان تابآوری سیستم سلامت در تقابل با مشکلات و معضلات سلامت و همچنین مشکلات غیرقابل پیشبینی مانند همهگیریها به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
|
پیشرفت های فناوری دنیای مراقبت های بهداشتی را متحول کرده است. امروزه بیشتر تعاملات بیمار با سیستم های مراقبت بهداشتی شامل تجهیزات و دستگاه های پزشکی بیش از هر زمان دیگری می شود! شرکتهای فناوری پزشکی 5 میلیون نوع فناوری مختلف تولید میکنند، از تکههای پوشیدنی پوستی خارجی گرفته تا پمپهای انسولین که میتوان آنها را همیشه روی بدن گذاشت.
|
مفهوم سلامت هوشمند اعم از سلامت الکترونیکی است. در مدل مفهومی سلامت هوشمند، تمامی عناصر نظام سلامت و بیمه سلامت مانند بیمارستانها، کلینیکها و سایر مراکز درمانی و پاراکلینیکی، مطبها، داروخانهها، مراکز آزمایشگاهی و تصویربرداری و. . . دارای سیستمهای هوشمند بوده که همگی در یک نظام و معماری یکپارچه و جامع با هم ارتباط داشته و کلیه نیازهای حال و آتی ذینفعان را در سطوح مختلف برآورده میکند.
|
کیفیت مراقبت های ارائه شده از طریق پزشکی از راه دور در طول دوره همه گیر بهبود یافته است و طبق گزارش جدید Doximity، تقریباً سه چهارم بیماران شرکت کننده اکنون گزارش می دهند که قصد دارند بخشی یا تمام مراقبت های خود را پس از همه گیری از طریق پزشکی از راه دور دریافت کنند.
|