برنامه کاربردی RetinaScope توسط دانشجویان بیناییسنجی با هدف آموزش تشخیص بیماریهای چشم طراحی شده است. این برنامه یک برنامه واقعیت مجازی است که از تصاویر واقعی شبکیه چشم برای شبیهسازی معاینه و آموزش چگونگی تشخیص ناهنجاریها و بیماریهای شبکیه چشم استفاده میکند.
جان پرز (John Perez) و نیکول رافینو (Nicole Raffino) دو دانشجوی کالج بیناییسنجی پنسلوانیا هستند که با حمایت دانشگاه بر این پروژه کار کردند. برنامه کاربردی RetinaScope از تصاویر سهبعدی شبکیه چشم استفاده میکند. این برنامه به دانشجویان پزشکی کمک میکند که بیماریهای چشم را بهتر تشخیص دهند. در این برنامه فهرستی از بیماریهای چشم آورده شده است. کاربر میتواند یکی از بیماریها را انتخاب کند. روی صفحه نمایش تصاویری از شبکیه چشم نمایش داده میشود که مشابه تصاویری است که از لنزD ۹۰ مخصوص تصویربرداری از چشم نشان میدهد.
هنگامی که کاربر سر خود را حرکت دهد تصویر نیز با جهت دید جابهجا میشود. با این ویژگی میتوان شبکیه چشم را در همه جهتها بررسی کرد. میتوان روی نقاطی از تصاویر کلیک کرد که برچسبهای متناسب با آسیب شناسی و علایم بیماری را به نمایش میگذارد. برای مثال اگزودا (exudate) و blot heme و سوراخ ماکولا (macular hole) و رسوب ذرات ریز در پشت شبکیه چشم (drusen). این برنامه شامل بیماریهای مختلفی در مراحل متفاوت پیشرفت بیماری است.
همچنین RetinaScope یک حالت آزمون نیز دارد و کاربر میتواند قبل از کلیک کردن روی تصویر برای مشخص شدن نوع بیماری، در ابتدا تشخیص دهد. برنامه کاربردی متناسب با هدست واقعیت مجازی Cardboard شرکت گوگل است. قیمت این هدست بسیار کم و در حدود ۱۰ تا ۱۵ دلار است. با این حال حتی اگر دانشجو از هدست واقعیت مجازی استفاده نکند میتواند با کمک لنزهای ۲۰D مخصوص تصویر برداری چشم و عینک مخصوص سنجش دید تصاویر سهبعدی موردنیاز را تولید کند.
مزیت این برنامه برای دانشجویان این است که هنگامی که به مرحله تشخیص بیماری برای بیماران واقعی میرسند با همه بیماریهای چشم در مراحل پیشرفت مختلف آشنا شدهاند. همچنین در کلاس درس دانشجویان تنها با تصاویر دوبعدی سروکار دارند. با اینکه این تصاویر دوبعدی آموزنده هستند ولی قابل مقایسه با تصاویر سهبعدی نیست. نمونه اولیه این برنامه تنها برای اندروید موجود است.