دانشمندان دانشگاه آکسفورد رباتی ساختهاند که اولین عمل جراحی چشم جهان را انجام داده است.
به گزارش Futurism، رباتها در حال حاضر جراح ارشد اتاقهای عمل هستند، از جراحی پروستات گرفته تا کیسه صفرا همه را میتوانند انجام بدهند و حالا هم به سراغ جراحی چشم رفتهاند.
در سال 2016، دانشمندان دانشگاه آکسفورد شروع به آزمایش یک سیستم جراحی «پرسآیز» کرد. این ربات برای انجام عمل جراحی شبکیه چشم، سطح پشت تخم چشم، طراحی شده بود. حالا دانشمندان آکسفورد نتایج تحقیقات دستیار جراحی چشم را منتشر کردهاند.
یک جراح با استفاده از یک اهرمک بازوی متحرک سیستم پرسآیز را کنترل میکند. پزشکان میتوانند ابزارهای مختلفی را به این بازو متصل کنند. حتی ماهرترین جراحان نیز گاهی اوقات لزرش دست دارند اما از آنجا که این سیستم رباتیک است، هیچ لرزش دستی هم ندارد.برای انجام آزمایشهای بالینی، 12 بیمار داوطلب شدند که نیاز داشتند غشایی از روی شبکیه چشمشان برداشته شود. به گفته محققان، این جراحی کاملا جراحی سادهای است.
جراحان شش مورد از این جراحیها را به صورت سنتی انجام دادند، شش مورد دیگر نیز توسط رباتهای دستیار جراح چشم انجام شدند.جراحیهای سنتی با یک برش کوچک بالای مردمک چشم شروع میشود. در نسخه جراحی رباتیک، جراح برشی به قطر کمتر از یک میلیمتر زیر مردمک چشم ایجاد میکند و ربات را از طریق آن وارد چشم میکند.
ربات غشا را از شبکیه چشم جدا میکند و از همان برش ورودی، خارج میشود. در جراحیهایی که به صورت سنتی انجام میشود، جراح این کار را با استفاده از ابزارهای میکروسکوپی به صورت دستی انجام میدهد.
تمام 12 جراحی موفقیتآمیز بودند؛ در برخی موارد ربات دستیار، باعث تاثیرگذاری بیشتر جراحیها شدند.