محققان موفق به توسعه بدافزاری شدهاند که میتواند رشد تومورهای سرطانی را شبیهسازی کرده یا به طور کلی جلوی به نمایش گذاشته شدن آنها را بگیرد. سازندگان این بدافزار میگویند هدف آنها از توسعه این سیستم، سنجش توان امنیتی ضعیف بیمارستانهایی است که مسئول رسیدگی و نگهداری از اطلاعات حساس هستند.
برای اثبات عملکرد این بدافزار، محققان از تعدادی رادیولوژیست خواستند تا مطالعاتی روی سی تی اسکنهای دستکاری شده انجام دهند. در نتیجه این آزمایش، در ۹۹ درصد مواقع رادیولوژیستها متوجه شبیه سازی رشد سرطان در تصاویر نشدند و بیمار را مبتلا به سرطان تشخیص دادند. از سوی دیگر، این بدافزار در ۹۴ درصد موارد در پنهان کردن غدههای سرطانی موفق عمل کرد تا رادیولوژیستها قادر به تشیخص بیماری نباشند.
ظاهرا حتی زمانی که رادیولوژیستها میدانستند که اسکنهای صورت گرفته تغییر پیدا کرده است، بازهم برای تشخیص صحیح دچار مشکل شدهاند. حتی در زمان استفاده از تصاویری که تغییر یافتن برخی از بافتها را نشان میداد هم ۶۰ درصد مواقع متخصصان پزشکی بافتهایی که با استفاده از بدافزار توسعه داده شده بود را واقعی دانستند. با استفاده از همین راهنمایی، هنگامی که بدافزار ذکر شده تومورهای مغزی را پاک کرده بود، در ۸۷ درصد از موارد متخصصان به اشتباه بیمار را سالم تشخیص دادند.
به طور کلی این بدافزار نشان میدهد که اطلاعات پزشکی تا چه حدی آسیب پذیر هستند و مراکز پزشکی باید برنامههای بهتری برای حفاظت از اطلاعات حساس داشته باشند. در انتها محققانی که این بدافزار را طراحی کردهاند اطمینان دادهاند که چنین سیستمی در حال حاضر در دسترس گروههای مخرب قرار ندارد.
با پیشرفت تکنولوژی، بحث امنیت به موضوع مهمی در دنیای پزشکی تبدیل شده است. پیش از این هم هکرها موفق به سرقت اطلاعات ۱.۵ میلیون بیمار اندونزیایی شده بودند.
منبع:Engadget