پلت فرم اولیه بیمارستانهای سیار اتاق یک تریلر، باکس پشت کامیون، یا فضای آمبولانس یا اتوبوس است که همه آنها قابلیت حرکت در جاده را دارا میباشند، در حالیکه ساختار اصلی یک بیمارستان صحرایی چادر و کانتینر است. در بیمارستان صحرایی، چادر و تمام تجهیزات لازم پزشکی در کانتینر قرار داده شده و در نهایت این کانتینرها از طریق، هواپیما، قطار، کشتی، کامیون یا تریلر قابل انتقال خواهند بود.
بنابراین بیمارستان سیار یک واحد متحرک است و میتواند با نیروی محرکه داخلی (مشابه کامیون، اتوبوس یا آمبولانس) یا به کمک نیروی محرک یک کشنده (مشابه تریلر) در جاده حرکت نماید؛ اما بیمارستان صحرایی صرفاً یک واحد قابل جابجایی است.
جنس بدنه در بیمارستان سیار، یک لایه عایق حرارتی به همراه دو لایه ورق فولادی یا فایبرگلاس است، اما چادرهای بیمارستان صحرایی از پارچه یا برزنت ساخته شدهاند لذا گندزدیایی یا ضدعفونی کردن محیط داخلی بیمارستان سیار بسیار راحتتر از بیمارستان صحرایی قابل انجام است به همین خاطر در رعایت پروتکلهای بهداشتی بیمارستانهای سیار نسبت به بیمارستانهای صحرایی دارای ارجهیت میباشند.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر سیروس مومن زاده ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
به علت ایزولاسیون بهتر دیوارههای بیماستان سیار انجام سرمایش و گرمایش در بیمارستانهای سیار راحتتر و با صرف انرژی کمتر صورت میپذیرد.
و در نهایت در برپایی یک بیمارستان صحرایی معمولاً احتیاج به جرثقیل و لیفتراک نیز است در حالیکه در راه انداری و استقرار یک بیمارستان سیار احتیاج به چنین ادواتی بسیار کمتر است.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
ساختار بخشهای مختلف یک بیمارستان سیار
ساختار بخشهای مختلف یک بیمارستان سیار میتواند با توجه به کاربرد آن متفاوت باشد.
با توجه به پلت فرمها و ساختار بدنه و مکانیزمهای برپایی ماجولهای مختلف، میتوان یک بیمارستان سیار را به سه قسمت ذیل تقسیمبندی کرد.
انواع مختلفی از تریلر استفاده شده در بیمارستانهای سیار
-
راهروها
-
فضاهای کمکی (رفاهی و خدماتی و تجهیزات جانبی)
-
فضاهای درمانی
همچنین بخوانید:
توانبخشی از راه دور
مزایای تله کاردیولوژی
چالش های اینترنت اشیا در حوزه سلامت