ادغام هوش مصنوعی با حوزههای اکوسیستمی بهداشت و درمان مزیتهای زیادی دارد. از جمله آنها میتوان به جمعآوری ساده و سریعتر اطلاعات هر بیمار، ارائه تجزیه و تحلیل دقیقتر از وضعیت بهبودی بیمار و خدمات درمانی بیشتر و ارزانتر اشاره کرد.
بر اساس تحقیقات صورتگرفته به وسیله وبسایت Business Insider در حدود ۳۰ درصد از هزینههای درمان مرتبط با خدمات کارهای اداری در بیمارستانهاست. کارهای اداری شامل مواردی از قبیل پیش ارائه مدارک بیمه بیمار، پرداخت هزینههای بستری و درمان، نگهداری و ارسال اسناد پزشکی است که با کمک فناوری هوش مصنوعی تا حدی زیادی میتواند هزینه مرتبط با موارد عنوان شده را کاهش داد.
هوش مصنوعی قابلیتهای زیادی در زمینه تحلیل دادههای دریافتی دارد از همین رو میتواند علاوه بر کمک به پزشکان در انتخاب روش درمانی مؤثر، حتی خود به صورت یک متخصص واقعی عمل کرده و شیوههای درمانی را پیشنهاد دهد و در مواردی پیش بینی خود برای تأثیر داروها بر بدن بیماران مختلف را بیان کند.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
امروزه گچتهای پوشیدنی نیز سهم چشمگیری از فناوریهای حوزه بهداشت و درمان و خدمات پیشرفته به کاربران را به خود اختصاص دادهاند. تقریباً تمامی گجتهای هوشمند پوشیدنی به فناوری هوش مصنوعی مجهز هستند. این دستگاهها به صورت شبانهروزی وضعیت جسمی کاربر خود را تحت نظر دارند و هرگونه خطر و آسیب جدی ناشی از رفتارهای نامناسب تغذیهای و حرکتی را با ارسال هشدارهایی اعلام میکنند.
از جمله گجتهای پرکاربرد و پرطرفدار میتوان دستبندهای هوشمند فیتبیت(Fitbit) و انواع ساعتهای هوشمند نام برد. این دستگاههای هوشمند با استفاده از حسگرهای خود فاکتورهای مختلفی در بدن که مهمترین آنها ضربان قلب است را مورد تحلیل قرار میدهند. میتوان گفت اگر کاربران این دستگاهها رفتارهای حرکتی و ورزشی و موارد بهداشتی در زندگی شخصی خود را با الگوهای پیشنهادی از این گجتها هماهنگ کنند، بسیار کمتر از افراد دیگر به مراکز درمانی مراجعه خواهند کرد.
استفاده گسترده از این دستگاهها برای بررسی میزان سلامتی جسمی میلیونها کاربر در کشورهای مختلف لزوم تولید همه گجتهای پوشیدنی را با دقیقترین و بروزترین استاندارهای درمانی را آشکار میسازد. زیرا این دستگاهها به همان اندازه که مفید هستند میتوانند با ارائه اطلاعات غلط سلامت یک فرد را تا حد زیادی به خطر بیندازند.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر سیروس مومن زاده ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
آینده هوش مصنوعی در حوزه بهداشت و درمان
با توجه به رشد گجتهای هوشمند پوشیدنی، داروهای دیجیتال و کلیه صنایع مرتبط با تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری پزشکی، آینده بسیار روشنی برای فناوری هوش مصنوعی در حوزه بهداشت و درمان پیش بینی میشود. اکنون دیگر مسئولان بیمارستانها و همه مراکز درمانی به این نتیجه رسیدهاند که استفاده از هوش مصنوعی و ابزارهای آن میتواند نقش موثری در افزایش تاثیر روشهای درمانی داشته باشد.
همچنین بخوانید:
بازپرداخت برای سلامت پزشکی
مدارك پزشكی از راه دور شامل چه مواردیست؟
انواع سیستمهای تله پاتولوژی