با پیشرفت بسیار سریع و بی برنامه تکنولوژی هایی نظیر اینترنت اشیا یا Internet Of Things ما شاهد پیشرفت های بسیار زیادی در زمینه های مختلف زندگیمان بوده ایم! برخی از افراد تصور میکنند که IOT تنها در حوزه های خاصی مانند حمل و نقل، انبارداری و کارخانه های تولیدی کاربرد دارد، در حالی که مزیت ها و کاربردهای این تکنولوژی بدون محدودیت است و میتوان از آن در هر زمینه ای استفاده کرد. با ما همراه باشید تا با کاربردهای بی نظیر و جذاب در زمینه پزشکی و سلامت هوشمند با اینترنت اشیا با خبر شوید.
اینترنت اشیاء دارای کاربردهای مختلفی در مقولهی سلامت از مانیتور کردن دستگاههای پزشکی با استفاده از سنسورهای موجود تا حفظ امنیت و سلامت بیماران و کمک به پزشکان در ارائهی خدمات میباشد. در این راه سلامت هوشمند بدون مانع نیست. تعداد دستگاههای متصل و مقدار عظیم دادهی تولید شده میتواند برای مراکز پردازش دادهی بیماستانها چالش برانگیز باشد. همچنین این سوال پیش میآید که چگونه میتوان امنیت این دادهها را تامین کرد، به خصوص در شرایطی که باید میان دستگاههای مختلف رد و بدل شوند.
عدم یکپارچگی در سیستم پروندههای الکترونیکی بیماران (EHR) یکی از مشکلات پیشروست. در حالی که دادههای جمعآوری شده با استفاده از دستگاههای اینترنت اشیاء علائم حیاتی بدن بیماران را نشان میدهند، اما به طور معمول این اطلاعات در پروندههای الکترونیکیشان ذخیره نمیشود که باعث میشود اطلاعات متمرکزی دربارهی هر بیمار در دسترس نباشد.
بسته به نوع بیماری، بیماران میبایست از دستگاه به خصوص مربوط به آن استفاده کنند که به دلیل اختلاف در اطلاعات خروجی دستگاهها با توجه به شرکت سازنده به دلیل عدم همکاری مناسب مقایسهی این اطلاعات را با مشکل مواجه میکند که خود میتواند مشکل بزرگی باشد.
به عنوان یک مشکل پیشروی دیگر میتوان به تغییرات مداوم در سختافزار و تکنولوژی اتصال دستگاههای اینترنت اشیاء اشاره کرد. امروزه بیماران ممکن است برای تامین سلامت خود از بیشتر از یک دستگاه اینترنت اشیاء استفاده کنند، که هر دستگاه از یک سنسور بخصوص استفاده میکند که معمولا این سنسورها هر کدام از تکنولوژی خاصی (مثلا بلوتوث، وای فای و ...) برای انتقال اطلاعات تولیدی خود به یک هاب برای انتقال به سرور استفاده میکنند. به این منظور با اتصال یک دستگاه جدید به یک بیمار احتمالا به یک هاب جدید نیز نیاز داریم که باعث افزایش هنگفت هزینه میشود.
وقت خود را با نشستن در اتاق اورژانس هدر ندهید!
همیشه یکی از مشکلاتی که بیماران و مراجعه کنندگان به بخش اورژانس داشتند این بود که باید زمان زیادی را در اتاق اورژانس هدر دهند! این موضوع نه تنها بیمار و مراجعه کننده را از لحاظ روحی خسته میکرد بلکه ممکن بود هزینه های درمانی را هم افزایش دهد. با استفاده از راهکارهای بی نظیری که اینترنت اشیا در این زمینه ارائه میدهد ما شاهد پیشرفت های تکنولوژی در این زمینه بوده ایم که چطور زمان انتظار در برخی از بیمارستان هایی که این تکنولوژی مورد آزمایش قرار گرفته بود تا حتی ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده بود!
با استفاده از اینترنت اشیا، وضعیت سلامتی و حال بیمار سریعا مورد بررسی قرار میگیرد و در هنگام ترخیص وضعیت بیمار دوباره بررسی میشود تا در صورت نبود مشکلی، بیمار سریعا مرخص شود!
نظارت از راه دور
سلامت هوشمند با اینترنت اشیا
محیط بیمارستان برای اکثر مریض هایی که باید تحت نظارت باشند، یک محیط منفی است که از آن نفرت دارند. راهکارهای اینترنت اشیا در این زمینه به کمک بیماران میآید و به آنها کمک میکند که بسیار بهتر از گذشته مراقب سلامتی خود باشند. پزشکان با استفاده از ابزارهای پوشیدنی اینترنت اشیا مانند دستنبندها و ساعت های هوشمند بر بیماران خود نظارت میکنند و در صورت نیاز برای بیماران خود هشداری میفرستند.
این کار نه تنها هزینه های درمانی را کاهش میدهد بلکه کار بیمار و پزشکان را بسیار راحت تر از گذشته کرده است.
تشخیص بیماری های مهم
برخی از بیماری ها اگر در یک زمان مشخص تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند. اینترنت اشیا در این زمینه هم به کمک پزشکان آمده است و با توجه به علم پزشکی توانسته است به بیماران کمک کند که بیماری های مزمن خود را تشخیص دهند. این تشخیص بیماری ها برای درمان بسیار مهم است.
همچنین بخوانید:
پرستاری از راه دور
تله مدیسین و شاخه زنان و زایمان
ظهور پزشکی از راه دور