آینده اینترنت اشیا در حوزه سلامت و درمان
اکنون با ورود قطعات و تراشههای مبتنی بر اینترنت اشیا به داخل اعضای بدن انسان، در حال کسب تجارب جدیدی در عرصه پزشکی هستیم. در آینده تراشههای هوشمند مبتنی بر IoT که در بدن انسان کاشته میشوند قادر خواهند بود بیماریها را شناسایی کنند، درد را تسکین دهند یا حتی سیگنالهای صادر شده از مغز را رمزگشایی کرده و سپس آنها را به دیگر اعضای بدن مخابره کنند. با بکارگیری این تکنولوژی، امکان درمان افراد معلول فراهم خواهد شد. در ادامه به سه گرایش عمده برای پیشرفتهای آتی IoT در حوزه سلامت اشاره میکنیم:
حضور دیجیتالی پزشک با استفاده از اینترنت اشیا (تله مدیسین)
در خیلی از اوقات پیش می آید ، که پزشک به مرخصی رفته و به هر دلیلی نمی تواند در یک موقعیت حساس که حضور پزشک الزامی است ، به بیمارستان مراجعه نماید . در این هنگام با استفاده از اینترنت اشیا ، پزشک می تواند به راحتی از راه دور وضعیت بیمار خود را بررسی نموده و دستورات لازم مراقبتی بیمار را ، به سایر همکاران خود در بیمارستان ارائه دهد .
همچنین در مناطق محروم کشور ، خیلی از داوطلبان پزشکی قادر نیستند ، که به صورت حضوری در کلاس ها و دوره های آموزش پزشکی در بیمارستان های بزرگ شرکت کنند . در این هنگام با استفاده از ابزار های ارتباطی اینترنت اشیا ، امکان برگزاری دوره های آموزشی پزشکی از راه دور برای داوطلبان فراهم خواهد شد .
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
کاشت تراشههای ارتباطی:
تهجیزات پزشکی با بهرهگیری از اینترنت اشیا قادر خواهند بود با تراشههای کاشته شده در داخل بدن ارتباط مستقیم برقرار کنند. امروزه دستگاههای تنظیمکننده ضربان قلب تا حدودی این توانایی را دارند اما با ورود اینترنت اشیا به این حوزه شاهد پیشرفتهای زیادی در حوزه مدیریت ارتباطات عصبی بدن انسان خواهیم بود.
IoT به جنگ آلزایمر میرود:
ثبت افکار و خاطرات افراد در کامپیوتر از دستآوردهای بعدی اینترنت اشیا خواهد بود. بدین ترتیب افراد میتوانند در هر زمانی افکار و خاطرات خود را بازخوانی کنند.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر سیروس مومن زاده ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
فراتر از حوزه پزشکی
این حوزه پیرامون ورود انواع تکنولوژیها به داخل بدن انسان بحث میکند که این کار تا حدودی بر روی حیوانات انجام شده است. مانند تراشههای ردیابی که در بدن سگها و گربهها قرار داده میشوند. یکی از ایدههای مطرح شده در این زمینه قرار دادن چیپهای کیف پول دیجیتالی در بدن افراد است که کلیه اطلاعات مربوط به هویت شخص، کارتهای اعتباری و … را در خود خواهند داشت.
همچنین بخوانید:
بیمارستان هوشمند و بیمارستان پرتابل
مزایای استفاده از خدمات پزشکی از راه دور
کاربرد های پیشگامانه هوش مصنوعی در حوزه مراقبت های بهداشتی و پزشکی