نوآوری در حوزه مراقبت سلامت، به ویژه در فضای دیجیتال، با سرعتی بیسابقه در حال پیشرفت است. روزانه اخبار و ایدههای جدیدی به گوش میرسد که وعده بهبود کیفیت زندگی را برای همه افراد جامعه میدهند. اما در این میان، یک شکاف قابل توجه میان این ایدهها و پیادهسازی واقعی آنها وجود دارد.
پرونده الکترونیک سلامت به عنوان یک تحول بزرگ در نظام مراقبت سلامت مطرح میشود، اما این تغییر برای بیماران در حال مرگ که به داروی خاصی نیاز دارند، کمکی نمیکند. نظام مراقبت سلامت متشکل از اجزای متعدد و افرادی که آن را انجام میدهند، گوناگون است که پیادهسازی تغییرات را با چالشهای زیادی مواجه میسازد.
برای توصیف چشماندازهای فناورانه و پیشرفتهای که در کنفرانسها یا نشستها مطرح میشود، اما در دنیای واقعی به طور جدی مورد توجه قرار نمیگیرد، اصطلاح “مبل سفید” به کار میرود. این پیچیدگیها مانع از اجرای مؤثر بهترین برنامههای طراحیشده میشوند.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
این اظهارات میتواند فعالان حوزه سلامت دیجیتال را به تأمل و تفکر وادارد. آنها ممکن است از خود بپرسند: «چرا ما این کار را انجام میدهیم؟ چگونه میتوانیم با انگیزه به کارمان ادامه دهیم؟ و چگونه میتوانیم از فرسودگی شغلی جلوگیری کنیم؟»
نوآوری باید هدفمند باشد. افراد نباید صرفاً به خاطر نوآوری، به نوآوری بپردازند. مسئله اصلی این نیست که فردی تیمی را دور خود جمع کند و رهبری نوآوری را بر عهده بگیرد؛ این موضوع باید به صورت طبیعی در ادامه مسیر شکل بگیرد.
مهمترین نکته این است که ابتدا «چرا»ی پشت «چه»، «چگونه» و «کِی» را درک کنیم. به عبارت دیگر، آنچه بیش از همه اهمیت دارد، هدف ما از نوآوری است.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر سیروس مومن زاده ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
همچنین باید به بستر (Context) تولید ابزار جدید توجه ویژهای داشته باشیم. این ابزار در کجای اکوسیستم سلامت قرار میگیرد و آیا واقعاً باید در آنجا باشد؟ به نوعی، باید از چارچوبهای مرسوم خارج شده و به طور متفاوتی فکر کنیم.
بررسی نوآوریهای جدید در بستر مراقبت سلامت از اهمیت ویژهای برخوردار است. هیچ سیستمی وجود ندارد که به شما بگوید ما نوآوری نمیخواهیم! اما بسیار مهم است که درک کنیم نوآوری باید به طور عمیق در زمینه سازمان و چالشها و فرصتهای آن بررسی شود.
تعقیب بیپایان ایدههای جدید بدون هدف نهایی استراتژیک میتواند به چرخهای بیفایده تبدیل شود. این چرخه میتواند بیهوده باشد و لازم است رهبران سلامت گاهی اوقات ایدههایی را که نتوانستهاند نتیجهای بگیرند، کنار بگذارند و به جای آن فرصتهای جدید را در اولویت قرار دهند. به عبارت دیگر، نظامهای سلامت باید تکنولوژیهایی را که نتایج مطلوبی ارائه نمیدهند، فراموش کنند، بدون توجه به اینکه آن تکنولوژیها چقدر جدید یا جذاب هستند.
منبع: pmc
همچنین بخوانید: