چیپی که بتواند بیماری های کشنده را حتی زودتر از آزمایشگاه های برجسته تشخیص دهد، دوربینی که می تواند به ساختار مولکولی اجسام نگاه کند و قرص های واقعی را از موارد تقلبی تشخیص دهد و یا سیستمی که از طریق تحلیل کلمات بیان شده از زبان افراد بتواند بیماری روحی آنها را شناسایی کند. IBM معتقد است که با ترکیب هوش مصنوعی و سخت افزارهای جدید می توان در سال های پیش رو به این موارد دست یافت.
IBM در نظر دارد با استفاده از دوربین های پر قدرت و سنسورهای مورد نیاز، سیستم های فرا-تصویربرداری را ایجاد کند که به عنوان مثال افراد حساس به گلوتن می توانند از طریق آن غذای خود را اسکن کنند و رد مواد آلرژی زا در آن را پیدا کنند. از طرف دیگر دندان پزشکان قادر خواهند بود با فرا-تصویربرداری دندان های مشکل دار را شناسایی کرده و یا اطلاعات کسب شده توسط اشعه های ایکس را تکمیل کنند.
متشباهاً IBM در سال های آینده تلاش خواهد کرد تا از هوش مصنوعی و تکنیک های تحلیلی برای استفاده در «آزمایشگاه روی چیپ» استفاده کند. دستگاهی در اندازه جیبی که می تواند یک قطره خون را آنالیز کند و حضور باکتری ها، ویروس ها و یا المان هایی نظیر پروتئین های مربوط به بیماری ها را تشخیص دهد.
ولی شاید بزرگ ترین مزیت استفاده از هوش مصنوعی را بتوان امکان شناسایی زود هنگام بیماری ها از روی نشانه های آنها قلمداد کرد. به عنوان مثال تغییرات به وجود آمده در عصب زیست شناسی، نشانه هایی از آلزایمر هستند که پیش از علامت های دیگر بیماری بروز می کنند.
سلامت روحی حوزه دیگری است که هوش مصنوعی می تواند با ورود به آن دگرگونی هایی ایجاد کرده و اطلاعات مفیدی را در اختیار پزشکان قرار دهد. IBM در دو سال آینده نسخه آزمایشی سیستم یادگیری ماشین خود را خواهد ساخت که به متخصصان سلامت روح کمک می کند تنها با صحبت کردن بیمار، به مشکل او پی ببرند.
منبع:ZDNet