پرونده الکترونیک به پزشکان این امکان را میدهد تا نیازی به ثبت اطلاعات بیماران خود در فرمهای کاغذی و بایگانی آن به شیوههای سنتی نداشته باشند. در پرونده الکترونیک فرمها بنا به نیاز پزشکان طراحی شده و در اختیار آنها قرار میگیرد. اینکار با استفاده از قابلیت فرم ساز صورت میگیرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
با انبوه پوشههای بایگانی خداحافظی کنید
تاکنون سیستم به این شکل بود که پزشک اطلاعات بیمار خود را در فرمهای کاغذی پزشکی تکمیل میکرد. اطلاعات اولیه فردی بیمار تا اطلاعاتی مانند گروه خونی، وضعیت سلامت فرد و خلاصه ای از تاریخچه بیماری فرد، در این فرمها ثبت میشد. ثبت این اطلاعات علاوه بر زمانبر بودن، فضای زیادی از مطب پزشک اشغال میکرد. کمدهای بایگانی مملو از پرونده بیماران بود که این درهم ریختگی مخاطراتی چون مفقود شدن برخی فرمها را هم دربر داشت.
یک مرکز درمانی یا مطب پزشک را در نظر بگیرید. دیتاهای زیادی وجود دارد که باید ثبت و سازماندهی شوند. پرونده الکترونیک با ایجاد فرمهای پیش ساخته و فرم ساز ثبت این اطلاعات را تسهیل کرده به طوری که پزشک و یا مدیر مرکز درمانی میتواند تمام اطلاعات بیمار را که در فرمهای مختلف الکترونیکی ثبت شده، با چند کلیک ساده بر روی سیستم و یا تبلت خود مشاهده کند.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر سیروس مومن زاده ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
فرم ساز پرونده الکترونیک چگونه کار می کند
از جمله قابلیتهای پرونده الکترونیک پزشک و یا مرکز درمانی، میتواند پرونده بیمار مورد نظر خود را بر اساس طراحی بومی خود فرم سازی کند. این کار به دو شیوه پرکردن فرم به وسیله قلم نوری و فرم دیجیتال صورت میگیرد.
تکمیل فرم توسط قلم نوری ابزاری است که به پزشک این امکان را میدهد تا با قلم نوری خود در فرمی که بر روی تبلت قرار گرفته، اطلاعات بیمار را یادداشت کند. در نهایت از یادداشت انجام شده یک تصویر تهیه و در پرونده الکترونیک بیمار ذخیره میشود.
•تکمیل فرم دیجیتال
تکمیل فرم دیجیتال نیز به این صورت است که پزشک گزینههای مورد نظرش را که قبلا در فرم ساز ساخته شده است، به صورت دیجیتال پر می کند.
در این سیستم اطلاعات پزشکی بیمار که شامل: اطلاعات دموگرافی، سابقه پزشکی، آلرژی، نتیجه آزمایشات و .. است به صورت سیستماتیک ثبت شده و قابلیت انتقال بین مراکز و سیستمهای مختلف درمانی را دارا میباشد.
•جوانب امنیت اطلاعات در پرونده الکترونیک سلامت
ظرفیت روبه رشد فناوری اطلاعات در جمع آوری، ذخیره و انتقال اطلاعات سبب شده افراد سواستفاده کننده امکان دسترسی به اطلاعات شخصی بیماران در پرونده های الکترونیکی آنها را داشته باشند. این امر نیازمند ایجاد ابزارهای امنیتی در جلوگیری از این دسترسیها است. با بررسیهای به عمل آمده و تدوین و برقراری الزامات ایمنی اطلاعات پرونده الکترونیک سلامت موجبات افزایش امنیت اطلاعات فراهم شده و پروندههای الکترونیک به مکانی امن برای بایگانی اطلاعات بیماران تبدیل شده است. با استفاده از پرونده الکترونیک دیگر نیازی به استفاده از سیستم سنتی در بایگانی پروندههای پزشکی نیست. پرونده الکترونیک به پزشکان این امکان را داده تا دسترسی آسان و سریعی به اطلاعات پزشکی بیمار خود، بر اساس فرم های از قبل سفارشی شده داشته باشند. پروندهها از امنیت بالایی برخوردار بوده و قابلیت انتقال اطلاعات را به هر سیستم درمانی دارا می باشند.
همچنین بخوانید: