کارکردهای اینترنت اشیا برای سلامت و درمان

اینترنت اشیا به بیماران کمک می‌کند تا سطح تعامل خود با پزشکان را به خصوص در موارد اورژانس و از راه دور افزایش دهند؛ در نتیجه خطرهای احتمالی ناشی از تأخیر در ارائه خدمات پزشکی و یا عدم دسترسی به پزشک می تواند به حداقل برسد. اما مسیر پیشرفت اینترنت اشیا در حوزه سلامت و درمان بدون موانع و مشکلات نخواهد بود. تعداد زیاد دستگاه‌هایی که به یکدیگر متصل شده‌اند و نیز حجم بالایی از داده‌ها که توسط آن¬ها جمع‌آوری می‌شوند می‌تواند برای بخش IT بیمارستان چالش بزرگی را ایجاد کند. همچنین این سوال وجود دارد که چگونه می‌توان از تمامی این داده‌ها محافظت کرد؛ خصوصا زمانی که اطلاعات بین دستگاه‌های مختلف تبادل می‌شوند

 در ادامه نمونه‌هایی از کارکردهای اینترنت اشیا برای سلامت و درمان را مرور می‌کنیم:

  • روال اجرایی امور در بخش اورژانس، به واسطه اینترنت اشیا بهبود چشمگیری داشته است. به شکلی که امکان ردیابی بیمار در بخش‌های مختلف، آگاهی از تعداد تخت‌ها و اتاق‌های خالی و به کارگیری تجهیزات بصورت بهینه وجود دارد.
  • مدیریت انبار و تامین به هنگام موجودی اقلام دارویی می تواند از طریق سیستم‌های مبتنی بر IoT با سرعت و بازدهی بالا انجام شود.
  • تنظیم خودکار دما و نور بخش‌های مختلف بیمارستان، یکپارچه‌سازی تجهیزات پزشکی به شکلی که دستگاه‌ها پس از بررسی شرایط بیمار به طور خودکار اقداماتی را انجام می‌دهند و نیز تخت‌های هوشمندی که وضعیت حیاتی بیمار را رصد کرده و در شرایط اورژانسی به پرستاران هشدار می‌دهند، همگی از کارکردهای اینترنت اشیاء در حوزه سلامت هستند.
  • از سایر اقداماتی که در حوزه خدمات بیمارستانی انجام شده، ردیابی نوزادان تازه متولد شده بواسطه دستبندهای هوشمند است که مانع از ربوده شدن یا گم شدن نوزادان می‌شود.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر فاطمه نعمت اللهی  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

آینده اینترنت اشیا در حوزه سلامت و درمان

اکنون با ورود قطعات و تراشه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا به داخل اعضای بدن انسان، در حال کسب تجارب جدیدی در عرصه پزشکی هستیم. در آینده تراشه‌های هوشمند مبتنی بر IoT که در بدن انسان کاشته می‌شوند قادر خواهند بود بیماری‌ها را شناسایی کنند، درد را تسکین دهند یا حتی سیگنال‌های صادر شده از مغز را رمزگشایی کرده و سپس آنها را به دیگر اعضای بدن مخابره کنند. با بکارگیری این تکنولوژی، امکان درمان افراد معلول فراهم خواهد شد. در ادامه به سه گرایش عمده برای پیشرفت‌های آتی IoT در حوزه سلامت اشاره می‌کنیم:

 

حضور دیجیتالی پزشک با استفاده از اینترنت اشیا (تله مدیسین)

در خیلی از اوقات پیش می آید ، که پزشک به مرخصی رفته و به هر دلیلی نمی تواند در یک موقعیت حساس که حضور پزشک الزامی است ، به بیمارستان مراجعه نماید . در این هنگام با استفاده از اینترنت اشیا ، پزشک می تواند به راحتی از راه دور وضعیت بیمار خود را بررسی نموده و دستورات لازم مراقبتی بیمار را ، به سایر همکاران خود در بیمارستان ارائه دهد .

همچنین در مناطق محروم کشور ، خیلی از داوطلبان پزشکی قادر نیستند ، که به صورت حضوری در کلاس ها و دوره های آموزش پزشکی در بیمارستان های بزرگ شرکت کنند . در  این هنگام با استفاده از ابزار های ارتباطی اینترنت اشیا ، امکان برگزاری دوره های آموزشی پزشکی از راه دور برای داوطلبان فراهم خواهد شد .

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر سیروس مومن زاده  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

منبع business.irancell


همچنین بخوانید:

کاربرد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در سلامت

کاربردهای تله مدیسین

ابزارهای سلامت الکترونیک

بالا