گام بلند محققین MIT در راستای تزریق همزمان چند دارو

محققین دانشگاه MIT امکان تزریق همزمان چند واکسن، به گونه ای که هر یک از آنها در زمانی از پیش تعیین شده اثر کند را فراهم کرده اند. در این فناوری از فنجان های میکروسکوپی ساخته شده از PLGA استفاده می شود که نوعی پلیمر سازگار با محیط زیست است و در ایمپلنت و پروتز کاربرد دارد.

 

این سیستم با موفقیت روی موش ها آزمایش شده است

 

برای ساختن این فنجان ها، ابتدا آرایه ای از قالب های سیلیکونی از طریق فرایند فوتولیتوگرافی ساخته می شود. سپس از هر آرایه حدود 2000 فنجان تولید شده، با مقدار کافی از واکسن های مختلف پر شده و روکشی روی آنها قرار می گیرد. در نهایت این فنجان های میکروسکوپی در معرض حرارت قرار گرفته و باهم ترکیب می شوند.

با تغییر ساختار مولکولی PLGA می توان آن را به گونه ای طراحی کرد که در زمان های مختلفی از هم بپاشد، بنابرین می توان واکسن درون فنجان های میکروسکوپی وارد شده به بدن را در زمان های مختلفی فعال کرد.

محققان MIT برای آزمایش این سیستم، واکسن های مختلفی را که قرار بوده در روزهای نهم، بیستم و چهل و یکم پس از تزریق عمل کنند به موش های آزمایشگاهی تزریق کرده اند. نتایج این آزمایش موفقیت آمیز بوده و فنجان های میکروسکوپی تا روزهای مشخص شده هیچ نشتی نداشته اند.

این محققین عقیده دارند که سیستم ابداعیشان در کشورهای توسعه یافته و در زمینه های غیردارویی کاربردهای زیادی دارد. «رابرت لانگر» سرپرست این تیم می گوید:

ما بسیار هیجان زده هستیم چون برای اولین بار موفق به تولید واکسن بسته بنده ای شده ایم که می توان آنرا برای اثر کردن در زمان از پیش تعیین شده برنامه ریزی کرد. با استفاده از این سیستم می توان با یکبار تزریق، چندین داروی مختلف را به بدن افراد وارد کرد.

البته هیجان این محققین قابل درک است اما آن ها تا اثبات عدم ایجاد عوارض جانبی توسط این فناوری و تاثیرگذاری آن روی بدن انسان راه درازی را در پیش دارند و پیش از آن باید از سالم ماندن فنجان های میکروسکوپی در دمای بدن برای چند سال مطمئن شوند.

 

منبع Engadget:

 

بالا