ارتقا کیفیت خدمات سلامت با بیمارستان مجهز به سیستم های هوشمند ، نیاز زندگی امروزی

بیمارستان هوشمند، فناورى های دیجیتال و ىسیستم های مبتنی بر این فناوری ، ابعاد مختلف زندگى ما را تحت تاثیر خود قرار داده است . گویى هر مکان و هر مقوله ای که در آن رد پایی از فناوری دیجیتال یافت نشود با دنیای امروز و مدرن  بیگانه است .

یکی  از حوزه های که  تحت تاثیر فناور هاى دیجیتالى شاهد  پیشرفت چشمگیربوده، حوزه سلامت و درمان است . استفاده از سیستم های مبتنى  بر این فناورى های دیجیتال و سیستم ها و ابزار هایی که عنوان هوشمندی را با خود یدک میکشد، نقش موثری در بهبود فرایند تشخیص و درمان بیماری های مختلف داشته است ، بنابراین شاید با توجه بر این که کادر درمانی و بیماران برای استقبال از فناوری امادگی لازم را پیدا کرده اند وقت ان رسیده است که بیمارستان ها هم به سیستم های دیجیتال مجهز شوند.حضور فناوری های دیجیتال در بیمارستان های اینده بدون تردید نوید بخش ورود به عصری جدید در حوزه پزشکی می باشد .

در یک بیمارستان هوشمند می توان به بهترین نحو و کوتاهترین زمان ممکن، بین بیمار و بخش های مختلف بیمارستان ارتباط برقرار نمود و به در خواست و تقاضای بیمار رسیدگی کرد. بهبود کیفیت ارائه خدمات بالینی و افزایش سطح سلامت با بهره گیری از سیستم های پیشرفته وذخیره اطلاعاتی بیماران، نظیر پرونده الکترونیک سلامت (EHR)، پرونده الکترونیک پزشکی (EMR)میسر خواهدشد. این امر ضمن رعایت دقیق موارد بیمارستانی، با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته و کاربردی، هر آنچه در خصوص بیماری نیاز است را برروی یک مانیتور کاملا لمسی و به صورت نوشتاری و گرافیکی و به زبان مادری بیمار در اختیار وی قرار می دهد

با توجه به اینکه این سیستم  حاوی اطلاعات و درخواست های مورد نیاز می باشد، می توان در مکانهای خاص (مانند بالاسر بیمار و یا محل های مورد نظر) نصب نمود تا افراد بتوانند اطلاعات و درخواست های مورد نیاز پزشکی را از آن طریق نیز دریافت نمایند. پیاده سازی یک سیستم هوشمند در بیمارستان باعث ایجاد حس آرامش واعتماد و نیز سهولت در دریافت سرویسهای عمومی و اختصاصی در بیمارستان و درنتیجه واکنشهای مثبت در جهت بهبود بیماری و شادابی بیمار خواهد شد.همچنین این سیستم می تواند، ارتباط بین بخش های مختلف بیمارستان باهم را در سریعترین زمان ممکن برقرار سازد.

 

امکاناتی که سیستم هوشمند در اختیار بیمار می تواند قرار دهد

1.ارائه هرگونه اطلاعات مربوط به مشخصات بیمار، وضعیت بیمار و بیماری وی

.2امکان مشاهده و کنترل شرایط محیطی توسط خود بیمار (وضعیت تخت،دما، روشنایی، بازشده گی پرده ها، موسیقی و….

.3ارائه نکات لازم و دستورالعمل های پزشکی و نیز مراقبتهای پرستاری

.4ارتباط با بخش های مختلف بیمارستان در ساعتی خاص برای رسیدگی به وضع بیمار و تجویز دارو

5. ارائه اطلاعات عمومی لازم همراه با توصیه های پزشکی

.6صرفه جویی کاملا مشهود در وقت و مصرف انرژی و سرعت و دقت بخشیدن به امور بیمارستان

.7امکان ایمن سازی قسمت های مختلف بیمارستان )دوربین های مداربسته، سیستم کنترل دسترسی به اتاق های خاص، سیستم تشخیص هویت افراد (RFID)و...)

8بهینه سازی مصرف انرژی ساختمان بیمارستان با کنترل هوشمند دما و روشنایی قسمت های مختلف

.9کنتــرل هوشــمند شــرایط محیطــی وبهداشــتی در قســمتهای مختلــف بیمارسـتان (اتـاق عمـل، اتـاق مراقبتهای ویـژه، بخشهـای بیمارسـتان و اتـاق بیمار)

10.کنترل هوشـمند سیسـتمهای تاسیسـاتی و هواســازهای بهداشتی

 

کاربرد اینترنت اشیا در بیمارستان هوشمند

تصور کنید در اثر یک تصادف به بیمارستان منتقل شده اید. شما عصبی هستید و مطمئن نیستید چه اتفاقی می افتد. اولویت اول شما در اسرع وقت بهبود حالتان و به دست آوردن سلامتیست. عملکرد بیمارستان ها به گونه ایست که منجر به اضطراب بیشتر بیماران می شود، چرا که بیماران احساس می کنند کنترلی بر شرایط ندارند و زمان زیادی برای رسیدگی تیم پزشکی صرف می شود. مدت زمان انتظار، کارکنان بی توجه، پرونده های تکمیل شده و جمع آوری اطلاعات بهداشتی می تواند به طور قابل ملاحظه ای در اتلاف وقت مؤثر باشد.

با افزایش ادغام تکنولوژی IoT در زندگی روزمره، بهبودی چشمگیری در خدمات بیمارستانی دیده می شود. اینترنت اشیا به بیماران این امکان را می دهد تا خود، کنترل وضعیت را در دست بگیرند و پزشکان و کارکنان بیمارستان را قادر می سازد تا موثرترین مراقبت های ممکن را ارائه دهند. با افزایش شفافیت و اجازه دادن به بیماران برای کنترل شرایط محیطی، بیماران می توانند مطمئن باشند که بهترین مراقبت های پزشکی را دریافت می کنند. از طرفی پزشکان با جمع آوری داده های بیمار در طول اقامت در بیمارستان ، دیدگاه های واضحتری نسبت به فیزیولوژی بدن بیمار کسب می کنند و می توانند طرح های مراقبتی ویژه و تخصصی تری را ارائه دهند.

 

بیمارستان ها در سال های نزدیک، ویژگی های زیر را به همراه خواهد داشت:

 

اتاق انتظار

در اینجا، نظارت مستمر بر بیمار شروع می شود. بیماران می توانند اطلاعات بهداشتی اولیه ی خود را به طور کامل از طریق تلفن همراه خود وارد کنند . این اطلاعات به طور مستقیم به سیستم دیجیتال ارسال می شود و بیماران می توانند مدت زمان دقیق انتظار را در دستگاه تلفن همراه خود مشاهده کنند.

 

علائم حیاتی

بسیاری از بیماران در مدت بستری بودن در بیمارستان ها احساس ترس یا اضطراب دارند. در بیمارستان های هوشمند ، این امکان وجود دارد که بیمار نسبت به علائم حیاتی بدن خود آگاه باشد. همانطور که پرستار علائم حیاتی بیمار را ثبت می کند، دستگاه های هوشمند اطلاعات را به تلفن همراه بیمار ارسال می نمایند. این دستگاه ها می توانند اطلاعات را به صورت به هنگام با تکنولوژی های VR و AR فعال نمایند تا بیماران فعالیت های بدن خود را مشاهده و درک کنند. همچنین این اطلاعات بخشی از گزارش دیجیتالی بیمار محسوب می شود، جمع آوری این اطلاعات به صورت مداوم به نفع بیمار و پزشک خواهد بود.

 

اتاق های بیمارستان

یک داشبورد دیجیتالی در اتاق های بیمارستان ، اطلاعات لازم را در مورد وضعیت سلامتی بیماران ارائه می دهد. برای تسکین اضطراب بیمار، زمان دقیق ویزیت دکتر یا پرستار نمایش داده می شود. هنگامی که بیمار یک پرستار را صدا می زند ، موقعیت جغرافیایی پرستار در داخل بیمارستان مشخص شده و حرکت آن پرستار ردیابی می گردد. همانطور که پزشکان مراقبت های پزشکی را به بیمار ارائه می دهند، می توانند اقدمات لازم را انجام داده و اطلاعات مربوطه را اضافه کنند. هنگامی که پزشک تمام مراقبت های خود را به پایان رساند، بیمار می تواند دستورالعمل دقیق مراقبت خود را از طریق یک اپلیکیشن تلفن همراه، بازیابی کند. پزشک یا پرستار می توانند یادآورهای دارو را از اتاق بیمارستان فعال کنند و به طور مستقیم به دستگاه تلفن همراه بیمار، ساعت هوشمند، ایمیل و غیره ارسال نمایند.

بین زمان های ویزیت پزشکان و پرستاران، بیماران می توانند انواع شرایط فیزیکی در اتاق از جمله درجه حرارت، نور و صدا، و همچنین دسترسی به یک سیستم اطلاعاتی کامل و انتخاب غذا را از طریق تلفن همراه خود کنترل کنند. افزودن این قابلیت ها به اتاق های بیمارستان به بیماران کمک می کند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشند.

 

پرداخت هزینه

بیماران نیازی به پر کردن مدارک اضافی برای پرداخت هزینه های خود ندارند. خلاصه ای از گزارش زمان بستری بودن آن ها در بیمارستان از طریق ایمیل برای آن ها ارسال می گردد و بیماران می توانند این اطلاعات را از طریق تلفن همراه خود بازیابی کنند. پس از سپری نمودن دوران پر استرس بستری در بیمارستان، اغلب دشوار است که دستورالعمل های ترخیص از پزشک را به یاد داشته باشید. با وجود تکنولوژی های جدید ، بیماران به فعالیت های توصیه شده، یادآورهای نسخه، درمان فیزیوتراپی و قرار ملاقات های بعدی دسترسی خواهند داشت. اگر بیمار از پزشک خود سوالی داشته باشد، دیگر نیازی به منتظر بودن برای بررسی آن یا تلاش برای تماس با یک سیستم مراقبت بهداشتی نیست. در عوض، بیمار می تواند به سادگی یک پیام فوری برای مراقبت کننده ارسال و ارتباطات به هنگام را برای اهداف پزشکی فعال کند.

 

منبع: hospitech

 

همچنین بخوانید:

اینترنت اشیا در خدمت جامعه پزشکی

کاربرد اینترنت اشیا در بیمارستان ها و پزشکی از راه دور

چگونه پزشکی از راه دور یا تله مدیسین سیستم بهداشتی درمانی را متحول خواهد ساخت

مطب هوشمند شما روح دارد

پرونده پزشکی الکترونیکی

بالا