متاورس و آشنایی با نحوه ارتباط پزشکان با بیماران

استفاده از تکنولوژی متاورس ارتباط پزشک با بیمار را متحول خواهد کرد و این یکی از بهترین کاربردهای متاورس در علم پزشکی است. ویزیت بیمار توسط پزشک به صورت مجازی انجام می‌شود. این ارتباط زمانی که نیاز به معاینه بدنی پزشک نیست و تنها جهت مشورت با پزشک صورت بگیرد از جذابیت بیشتری برخوردار است چرا که ارتباط با پزشک به جهت مشورت به سبک گذشته به راحتی امکان‌پذیر نبود.

متاورس سبک ارتباط بیمار و پزشک را تغییر می‌دهد.  

متاورس در فضای مجازی این ارتباطات را هدایت نموده، بیماران و پزشکان می توانند در کلینیک 3یا هر فضای مجازی دیگری همدیگر را ملاقات کنند.ملاقات بیمار با پزشک متخصص روان، در محیطی متفاوت به صورت آنلاین، از بهترین نظریه‌های استفاده از متاروس برای درمان‌ به صورت digital است.

 

متاورس و بیمارستان ها

در چند سال اخیر، بسیاری از بیمارستان‌ها به علت شیوع ویروس کووید-19، ارتباط بیمار با پزشکان را محدود کرده‌اند.

تکنولوژی متاورس ملاقات‌های بیمارستانی دوستان و اقوام فرد عمل شده را بدون محدودیت میسر می‌سازد.در سیستم پزشکی رادیولوژی به تکنولوژی های جدید وابسته است. در ده سال اخیر، توسعه و پیشرفت‌های زیادی در تکنولوژی رادیولوژی مشاهده شده است.تکنولوژی های تصویربرداری در سیستم متاورس موجب بهتر دیده شدن تصاویر توسط رادیولوژیست شده و تشخیص بیماری با خطای کمتری صورت می‌گیرد.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر فاطمه نعمت اللهی  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

سیستم الکترونیکی پزشکی و متاورس

در حال حاضر، در سیستم پزشکی، سیستم الکترونیکی بکار گرفته شده جهت انجام کارهای پزشکی نهایتاً به سیستم متاورس تبدیل می‌شود. واقعیت مجازی VR (virtual reality)، واقعیت بزرگنمائی شده AR (Augmented reality)، واقعیت مخلوط شده (Mixed Reality) و هوش مصنوعیArtificial intelligence (AI)، برای قدرت بخشیدن به کاربردهای مورد استفاده به کار گرفته خواهد شد.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر سیروس مومن زاده  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

وسایل پزشکی و متاورس

کمپانی‌های تولید کننده وسایل پزشکی واقعیت مخلوط شده را برای سوارکردن وسائل جراحی و طراحی اطاق‌های عمل بکار گرفته‌اند. سازمان بهداشت جهانی با بکارگیری واقعیت بزرگنمائی شده AR و تلفن‌های هوشمند پاسخ دهنده‌های کوید-19 را آموزش می‌دهد، متخصص روان پزشکی با بکارگیری واقعیت مجازی (VR) استرس‌های متعاقب حوادث در سربازان در حال جنگ را درمان می‌کنند.

 

دانشکده‌های پزشکی و متاورس

دانشکده‌های پزشکی برای آموزش جراحی از VR استفاده می‌کنند. تکنولوژی Oculus (تولید شده توسط فیس بوک) توسط دانشکده پزشکی دانشگاه کنکتیکت در آمریکا برای آموزش جراحی ارتوپدی به رزیدنت‌های پزشکی بکار می‌رود. با بکارگیری گوشی هدفون، رزیدنت‌ها می‌توانند متدهای جراحی را مانند قراردادن سنجاق در استخوان شکسته در فضای 3-D ببینند.

بعلت اینکه این متد بطور مجازی انجام می‌شود. خطای دانشجویان در حین عمل توسط معلم بازگو شده تا در نوبت بعدی اشتباه خودشان را برطرف کنند.

 

عمل جراحی و متاورس

در دنیای واقعی، برای اولین بار جراحی AR در بیماران زنده در حین جراحی ستون فقرات توسط جراحان اعصاب دانشگاه جان هاپکینز John Hopkins بکار گرفته شده است. جراحان 6 پیچ در ستون فقرات بیمار قرار دادند. دو روز بعد یک گروه دیگر جراحان توموری را از ستون فقرات بیماری خارج کردند. هر دو تیم هدفون‌های ساخته شده توسط کمپانی Augmedics  را بکار گرفتند، که می‌توانستند درون اعضاء بیمار را بخوبی ببینند. این کار مثل داشتن، یک GPS است که براحتی در جلوی چشم همه چیز را می‌توان دید. در دانشکده پزشکی دانشگاه میامی در آمریکا استادان برای آموزش دادن پرسنل، در فوریت‌های پزشکی از AR، VR و  MR جهت درمان بیماران مجروح، سکته‌های قلبی و مغزی یا زخم ناشی از شلیک گلوله استفاده می‌کنند.

 

همچنین بخوانید:

اولین جراحی از راه دور در متاورس

تله رادیولوژی یا رادیولوژی از راه دور چیست؟

کاربردهای واقعیت افزوده در پیشرفت پزشکی

بالا